Başkan Mehmet Polat; Hep Birlikte Pütürge’yi Kalkındıracağız

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat , Malatya’da yaşayan Pütürgelilerle bir araya geldi.

Başkan Mehmet Polat; Hep Birlikte Pütürge’yi Kalkındıracağız Haberler

Başkan Mehmet Polat; Hep Birlikte Pütürge’yi Kalkındıracağız

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat , Malatya’da  yaşayan Pütürgelilerle bir araya geldi.

MASTÖB Malatya Şube  Binasında bir araya gelen Malatya’da yaşayan  Pütürge’liler  ilçeleri hakkında yapılan çalışmalar ve yapılacak çalışmalarla ilgili Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat ‘tan bilgi aldılar.

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat  , Belediye Başkanlığı  görevine  geldiği günden bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Polat yaptığı açıklamada ; Bizler İlçemiz için işe başlamadan büyük hedefler koyduk.   Pütürge için Barajlar Kuracağız , TOKİ ile Şehir Kuracağız , Kubbe Dağını Delip yollar yapıp Pütürge’nin her yere açılan kapısı yapacağız dedik. İlçemizi Sağlık ve Turizm alanında geliştirip tüm yatırımlar ve projelerimizle , Bölgenin Cazibe Merkezi yapacağız.   Bu anlamda kolları sıvayarak yola çıktık. Pütürge’nin çıkmaz bir ilçe olmaktan acilen kurtulması gerekir.   Bu yüzden Pütürge’nin civar ilçelerle ve komşu illerle olan yollarının açılması gerekiyor.   Yapılacak ve açılacak olan yollarla Pütürge’nin Diyarbakır’ın İlçesi Çüngüş ve Çermik , Şanlı Urfa’nın  Siverek İlçesi ile , Adıyaman’ın Kahta , Sincik ve Gerger ilçesine bağlantı yolları kurularak  Pütürge hatta Doğanyol ilçesi Bölgenin Güneydoğu’ya açılan kapısı olacaktır.

Pütürge’de 2 tane Baraj yapılmasını planlıyoruz. Böylece İlçenin sulama sorunun bir an evvel  çözülmesi planlıyoruz.   İlçemiz Ormanlık alan bakımından Malatya’nın en zengin ilçesidir. Bu vesile ile Yapmayı planladığımız Barajlar ile birlikte  Yaşam Alanları oluşturup , hedefimiz Dağcılık ve Su Sporları merkezi olma yolunda ilerlemektir. Yapmayı planladığımız Sülüklü Göl Projesi ile İlçemiz Sağlık Merkezi olacaktır. Şu an Fırat Üniversitesinde ki hocalarımızla birlikte inceleme yaparak Sülüklü Gölün alt yapısını oluşturmaktayız.

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat  ,  Göreve geldiğimizde Pütürge’nin çok şükür olmaz denilen projelerinin bir bir hayata geçirdik. Alt yapı ve üst yapı konusuna büyük çalışmalarımız oldu. Büyükşehir Belediye’sinin desteği ile  İçme suyu  olsun , köprüler olsun ve yolların asfaltlanması olsun büyük hizmetler yaptık. Yeni Kaymakamlık ve Emniyet Binamızın yapım çalışmaları devam etmektedir.

Sizlerinde desteği ile Pütürge’mize yeni bir İlçe Terminali kazandırmak için çalışmalarımız tüm hızıyla sürmektedir. TOKİ ile birlikte İlçemizin büyük sorunu olan Barınma sorununda ortadan kalkacaktır.  İlçemize gelen bir Memurun ve ya Misafirin konaklayacağı yer olmadığından ilçemize dışarıdan insanlar gelmek istemiyorlardı. İnşallah TOKİ ile yapacağımız yeni Sosyal ve Yaşam alanları ile bu sorunu da ortadan kaldıracağız.  Mart ayı ile birlikte TOKİ ihalesini alan firma işe başlayarak en kısa zamanda bize binaları teslim edecektir.   Geçilmez denilen Kubbe Dağını Allah’ın izle Kubbe Dağı Tünel Projesi ile delerek Pütürge’nin ve vatandaşlarımızın en önemli sorununu ortadan kaldıracağız. Tabi bu hizmetlerin İlçemize gelmesini sağlayan Hükümetimize ve Siyasilerimize çok teşekkür ediyorum. Onların büyük desteklerini alıyoruz.  İnşallah Hep birlikte sırt sırta vererek Pütürge’mizi yeniden inşa edeceğiz. Bu vesile ile buraya gelen ve bana destek veren tüm Hemşerilerime cani gönülden teşekkür ediyorum .  Bundan sonrada Malatya’da yaşayan siz değerli Pütürge’liler ve dışarıda yaşayan Pütürge’liler ile bir araya geleceğim ve sizleri her konuda bilgilendireceğim.